Thoren
Innovation School

Företaget

Thoren Innovation School, eller Tekniska Gymnasiet, är en gymnasieskola som drivs av en av Sveriges största utbildningsföretag, ThorenGruppen. Företaget har gymnasieskolor enligt flera olika koncept över hela landet – Affärsgymnasiet, Yrkesgymnaset och Tekniskagymnasiet.

Behov

Tekniska Gymnasiet är en skola som kombinerar teknik, entreprenörskap och innovation på ett helt nytt sätt. Skolan riktar sig till ambitiösa elever som vill bli framtidens ingenjörer och kreatörer. Skolan behövde allt marknadsmaterial, från det lilla till det stora.

Besök Thoren Innovation School

Thoren Innovation School, eller Tekniska Gymnasiet som de också kallar sig, är en skola för framtidens ingenjörer, entreprenörer och kreatörer. En gymnasieskola med inriktning mot naturvetenskapliga ämnen, teknik och IT.


Vårt uppdrag var att tillsammans med ThorenGruppens egen marknadsavdelning skapa hela marknads- och kommunikationsplattformen. Både hedrande och synnerligen uppfordrande!

Ett digert arbete med research, förslag på grafiska profiler, wireframes på webbsajter etc, påbörjades. Ganska tidigt fastnade vi i en form som gick att härleda till japansk origami, dvs konsten att vika ett papper till tredimensionella objekt. Det appelerade både till våra försöksgrupper liksom internt på ThorenGruppen. Att arbeta med origami kräver stor övning och det blir ett mycket vackert resultat. Vi fastnade också för tanken att en del bara ser ett papper, medan en del ser tusentals möjligheter.

Origami, det vikta papperets konst, blev snart en visuell ledstjärna för hela projektet. Ett ambitiöst magasin, med intervjuer av personer på spännande arbetsplatser, stark infografik och tydliga kopplingar till origami producerades tillsammans med webbar, annonser och tunnelbanereklam.

Tekniska Gymnasiet finns idag på fem orter.