Hjältarnas Hus

Företaget

Hjältarnas Hus vill erbjuda ett Hjältarnas Hus för sjuka barn med familjer i norra Sverige för att de ska slippa bo på sjukhus under både korta och långa behandlingsperioder. Barncancerfonden Norra som driver projektet Hjältarnas Hus är övertygade om att alla mår bättre om familjen får vara tillsammans i en svår situation och i en miljö som inte är en sjukhussal.

Uppgiften

Hjältarnas hus behövde kommunikationsmaterial som kunde användas som säljmaterial och förklara projektet för intresserade företag, organisationer och privatpersoner.

Namnet Hjältarnas hus kommer från en namntävling som Barncancerfonden Norra ordnade, vi var tidigt med under namngivningen. Vi skapade en ny logotyp för att ge projektet en själ och identitet. Ett medvetet färgval förstärkte den viktiga kopplingen till Barncancerfonden. Tidigt producerades annons- och kommunikationsmaterial för insamlandet av bidrag till projektet.

Vi skapade också en bok, Ett hus för unga hjältar, där vi berättar om arbetet för ett anhörighus i norra Sverige. Boken innehåller berättelser från drabbade familjer, historien bakom namnet och platsen för bygget. Vi samarbetade med fotograf Andreas Nilsson som har fotat bilderna till boken.